2016

januari

februari

maart

april

mei

juni

juli

augustus

september

oktober

november

december

terug

politie

brandweer

ambulance

koninklijke marechaussee

Vooruitblik op 2017

 

Samenwerken aan één gemeenschappelijke meldkamer van de toekomst. Nederland veiliger maken, de dienstverlening naar de melder verder verbeteren.

 

Dat was en is ook voor 2017 de inzet voor het programma LMO. Ook in 2017 staan er mooie mijlpalen gepland voor de samenvoegingen van meldkamers, zoals het operationeel aansluiten van de gemeenschappelijke meldkamer Rotterdam als eerste meldkamer op de landelijke IV en ICT infrastructuur, de verbouwingen in Den Bosch en Haarlem, de nieuwbouw in Bergen op Zoom, de invoering van een 112-app, de vervanging van C2000 door het IVC en besluitvorming over uitwijk en continuïteit.

 

Naast de efficiencyslagen zijn ook vernieuwingen nodig. De maatschappij verandert snel, zowel technologisch, demografisch, sociaal-cultureel en ook qua veiligheidsbeeld. Die veranderingen vereisen een meldkamerdomein dat daarop adequaat in kan spelen en aan kan sluiten. Innovatie en doorontwikkeling staan daarom nadrukkelijk op de agenda in 2017. De doorontwikkeling van multi-intake en 112 en innovaties zoals AML, direct call en de marktconsultatie en aanbesteding voor het NMS zijn fundamentele stappen hierin. Lees hier de volledige vooruitblik.